Menn i helsevesenet

Trondheim kommune antar at det trengs om lag 1300 nye stillinger innen helse- og velferd fram mot 2035. I dag er kun 10% menn ansatt i helse- og velferdstjenesten, og muligheten for å øke andelen er stor. Prosjektet ”Menn i helsevesenet” har som mål å øke interessen for å ta helsefaglig utdanning blant menn.

Første del av prosjektet er å øke andelen menn på utdanningene sjukepleier, vernepleier og helsefagarbeider. Disse utdanningene kan være begynnelsen på en spennende framtid.

Målgruppen er menn i alderen 18 – 55 år som både er interessert i og har personlige kvalifikasjoner som gjør dem godt egnet for arbeid innen helsevesenet. Målet er å vise frem helsevesenet og mulighetene som utdannelsen byr på. Både gjennom studietiden, hvor det veksles mellom teori og praksis og etter hvert i en jobb hvor jobbmulighetene er mange og varierte.

Prosjektet gjør flere aktiviteter. Hovedtiltaket er rekrutteringsstillinger hvor menn tilbys en åtte ukers praksisperiode som helserekrutt til å prøve ut omsorgsyrket. Som helserekrutt vil du få oppfølging av faglært veileder og i Trondheim kommune er det sju ulike enheter som tilbyr praksisplasser. I etterkant av praksisperioden vil det være dialog og samarbeid rundt et videre utdanningsløp.

Et av tiltakene i prosjektet er å opprette egen nettside for å skape økt oppmerksomhet rundt menn i helsevesenet.

Les mer om prosjektet på Trondheim kommunes hjemmeside.
Menn i helse har også egen hjemmeside.

Dette innlegget ble publisert i Arbeidsgiver, Kjønn, Pleie og omsorg. Bokmerk permalenken.