Rasismefri sone

Rasismefri sone ble startet i 1998 gjennom Fellesaksjonen mot rasisme, et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Folkehjelp og LO. Bakgrunnen var utelivsdiskrimineringen hvor mange opplevde å bli avvist på grunn av hudfarge eller kulturell bakgrunn. For å markere en tydelig holding mot dette, ble ideen om «Rasismefri sone» født og i årene som fulgte, spredte dette seg fra utelivsnæringen til bedrifter og offentlige bygg.

Norsk Folkehjelp relanserer nå Rasismefri Sone og gir konseptet ny profil og nytt materiell for å revitalisere det viktige bevisstgjøringsarbeidet rundt holdninger. Kongsvinger er første kommune som signerer avtalen etter at konseptet blir relansert i 2010.

En Rasismefri Sone forplikter seg i stillingsutlysninger til å oppfordre personer med minoritetsbakgrunn til å søke og kalle inn kvalifiserte søkere med minoritetsbakgrunn til intervju. Sonen forplikter seg også til å ta alle henvendelser om diskriminering på arbeidsplassen alvorlig og gjøre sitt beste for å forhindre at slike situasjoner oppstår.

Som Rasismefri Sone vil virksomheten få:

  • Materiell for å profilere seg som Rasismefri Sone
  • Benytte seg av rådgivere på feltet
  • Synliggjøring dere gjennom holdningskampanjer og merkedager
  • Elektronisk nyhetsbrev 4 ganger i året med aktuelle artikler og nyheter
  • Tilbud om kurs og aktiviteter til rabbatert pris

Etter at Kongsvinger kommune signerte avtalen som Rasismefri sone, gjennomførte toppledergruppa MoD-kurs. MoD står for Mangfold og Dialog, og hensikten er å påvirke fordommer og rasisme, å øke bevisstheten om egne reaksjoner og holdninger og å bearbeide disse.

Les om Rasismefrie soner på Norsk folkehjelp sin hjemmeside.

Dette innlegget ble publisert i Arbeidsgiver, Etnisitet, Inkludering. Bokmerk permalenken.